Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Betalen met pasje op Lowlands

Lowlands probeert dit jaar een betaalsysteem uit waarbij bezoekers betalen met een speciaal pasje waar een tegoed op te zetten is. Bij deze editie is het alleen te gebruiken in de perstent, door mensen die daar toegang voor hebben. De rest betaalt nog met de ’oude’ manier: muntjes.

Het pasje is op te laden bij een speciaal punt, een zogenaamd PUSH Point. Daar kun je met cash of pin een tegoed erop zetten. Betalen voor eten of drinken kan daarna met het pasje.

Ongebruikt saldo is – net als met muntjes – tot zondagavond weer in te wisselen voor geld, op dezelfde plek als waar hij opgeladen moet worden.

Of dit de toekomst van betalen op Lowlands is, blijft onduidelijk: op het pasje staat ook ‘next year i’ll be in your phone’. Het zou dus ook kunnen dat het systeem na een succesvolle proef in de vorm van een app komt, in plaats van als pasje. Hoe dan ook: de muntjes lijken hun langste tijd te hebben gehad.

7 reacties

  1. Marloes

    Op Sziget betaal je ook op deze manier. Werkt super!

  2. Leo

    Op Exit ook echt ideaal!

  3. Miek

    Ik zag op Lowlands zelfs iemand aan de bar met z’n smartphone betalen!

  4. marita

    word lastig voor mensen die geen smartphone of zoiets hebben

  5. Marjan

    Ik vond het echt super werken. Alleen ik vraag me af of het op t veld ook gaat werken, als het erg druk is bij de bar bijvoorbeeld

  6. Anne

    Hoe gaat dat met bier halen voor de groep? Bij onze groep rouleert de samenstelling nogal gedurende de dag dus dan is het wel gemakkelijk om gewoon een muntje te geven als je iets wil drinken. Om de beurt rondjes geven is dan niet echt mogelijk.

  7. Kees

    Hélemaal met Anne eens.
    Zou voor ons een ramp zijn en betekenen dat je veel meer mensen aan de bar hebt staan omdat ik echt niet 8 bier ga halen en vervolgens iedereen z’n eigen weg gaat.
    Die munten werkt perfect, als iemand dorst heeft roept ie wie wat drinken, hand ophouden en diegene die het willen leggen er een muntje in simpel.

U kunt niet meer reageren.