Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Kaartverkoopstress? Dit zijn onze tips

Overbelaste servers, mensen die uit virtuele wachtrijen werden gegooid en na ruim twee uur al het bordje ‘uitverkocht’ op de kassa: de voorverkoop van Lowlands 2011 was razendsnel, chaotisch en bijna een loterij. Velen vrezen hetzelfde voor morgen, als de editie 2012 in de verkoop gaat. Wat zijn de verwachtingen voor de ticketverkoop? Leerde de Lowlands-organisatie iets van de gang van zaken in 2011? En hoe bereid jij je goed voor?

Na de onverwacht snelle uitverkoop van de editie van 2011 – binnen drie uur uitverkocht – voorspellen velen dat het morgen weer snel zal gaan. Toch zijn er ook kritische geluiden te lezen. Het vertrouwen dat er dit jaar een vette line-up met grote headliners staat, is bijvoorbeeld weggezakt. Menig bezoeker vond de line-up van Lowlands in 2011 maar matig.

Hierover was ook op Lowlove een flinke discussie. Trouwe bezoekers die blind een kaartje kochten, twijfelen voor de komende editie. De eerste negen bevestigde namen zijn op de diverse forums met gemengde gevoelens ontvangen. Maar of dit invloed op de verkoop zal hebben?

Aanpassingen voorverkoop
Na de snelle uitverkoop van de afgelopen Lowlands-editie nam de organisatie voor dit jaar een aantal maatregelen. Rapid Razor Bob gaf in een tweet aan dat de er meer server-capaciteit is bij ticketschuivers LiveNation en Ticketmaster. Ook ging het maximaal aantal tickets van 8 naar 4 tickets per transactie.

Of dit zorgt voor een soepele afhandeling, valt te bezien. De verbinding naar de banken is en blijft een bottleneck, daar heeft de Lowlands-organisatie geen invloed op. Door het beperken van het maximaal aantal tickets per transactie zou het voor zwarthandelaren moeilijker moeten zijn om op korte termijn grote hoeveelheden tickets in te slaan.

Tips
Niettemin zou het best nog wel eens snel kunnen gaan. Daarom geven we je een aantal tips om jouw kans op het verkrijgen van een ticket te verhogen:

  • Zorg ervoor dat er voldoende saldo op je rekening staat. Klinkt simpel, maar je zal jezelf wel voor je kop willen slaan als je blut blijkt te zijn;
  • zorg dat je je cardreader voor bankpasjes bij de hand hebt. Ook voor creditcards moet je bij sommige banken beveiligingscodes invullen: creditcard-nummer en vervaldatum alleen zijn dan niet afdoende;
  • Maak vooraf een profiel aan bij Ticketmaster of LiveNation;
  • Houd je CJP-pas bij de hand of zoek van tevoren je CJP-nummer op. Dat scheelt toch €10. Lees hier een handleiding voor CJP-leden.
  • De ervaring leert dat de CJP-kaarten minder snel uitverkocht raken dan de reguliere kaarten. Ben je onder de 30 en nog geen CJP-lid? Als je de pas voor €15 per jaar aanvraagt en via iDeal betaalt krijg je direct een CJP-nummer in je mailbox.

Wie nog andere tips heeft, kan ze hieronder kwijt in de reacties. Succes allemaal!

27 reacties

  1. Terry

    Bel op! Als je aan de lijn gaat hangen kost het je blijkbaar wel een paar euro maar ben je er veel en veel sneller doorheen. Heb het zelf nog nooit gedaan maar ga het dit keer zeker proberen…

  2. Emma

    Bellen naar ticketmaster of livenation? Als ik iemand van ticketmaster aan de telefoon krijg ben ik bang dat ik spontane woedeaanvallen krijg.

  3. Rob

    * Zet je telefoon ook alvast klaar om in te loggen voor het geval je een stroom- en/of internetstoring krijgt.

    * hou live contact met vrienden die een kaartje extra kunnen kopen, dan heb je samen meer kans om de wachtrij te overwinnen (via Skype bijvoorbeeld, dan blijven je handen vrij)

  4. Bas

    Even een vraagje… Hoe belangrijk is het hebben van snel internet, bij het kopen van een ticket to Lowlands paradise?

  5. Plien

    Maar het blijft F5’en! Haha

  6. Duddha

    De haren beginnen al uit mijn hoofd te vallen.

  7. Jeurisz

    wat ik alleen nog niet snap, je krijgt dan een code met je cjp pas, maar kan je dan wel 2 kaartjes tegelijk kopen met 2 codes? of moet je 1 kaartje kopen en dan weer opnieuw in de rij?

    dus dat je 2 keer een code in kan vullen op de site.

  8. Bas

    @Bas snel internet is altijd handig. het is vaak F5 en als elk request dan een halve minuut duurt, is niet handig. maar het is niet doorslaggevend

  9. Jeurisz

    wat ook wel stom is, is dat je die kortingscode pas om 11 uur kan halen op http://www.cjp.nl zaterdag ochtend. dus dat duurt alleen maar langer. weetje, ze mogen die 10 euro hebben ik koop gewoon 2 kaartjes zonder korting. puh!

  10. Amy

    @Jeurisz
    Ik denk dat je maar 1 CJP kaartje kunt kopen per keer omdat die CJP pasjes persoonlijk zijn, dus je kunt niet voor anderen kopen, ieder moet zon ding voor zich kopen dus ik denk dat je weer opnieuw in de ‘rij’ zult moeten staan als je 2 CJP codes hebt. Wat ik onhandig vind (en nu pas net lees dat jij het daarmee eens bent in je laatste reactie), je kunt je kortingscode van CJP pas morgen om 11.00 uur op de site opzoeken, dus je moet dan éérst weer inloggen, dan die code vinden en dan weer naar ticketservice en dan pas je kaartje kopen. I mean, het gaat om LL kaarten geen tijd te verliezen ik snap niet dat je die codes niet nu alvast kunt opvragen.

  11. Amy

    Ik ben ook bloedzenuwachtig, ik kan niet online bankieren dus moeten mn ouders het voorschieten. Maar mijn vader is niet thuis en die kan zoiets veel beter want mijn moeder heeft nog nooit online besteld, en die is zo’n gigantische paniekzaaier dat ik bang ben dat het mislukt :p Ik kan niet online bankieren in de zin van het is niet ingesteld op mijn bankrekening.

  12. Sigmar

    CJP zal die codes wel tot 10.000 limiteren right? Dat zou namelijk betekenen dat je als je een code te pakken hebt je ook een kaartje hebt?

  13. Mai

    Hai Sigmar,
    Helaas – vorig jaar stond voor iedereen een kortingscode klaar, maar veel codes werkten toen niet (volgens mij alleen de eerste 10.000 codes).. Het is dus mogelijk dat je een kortingscode hebt, dat er nog cjptickets beschikbaar zijn, maar dat je code geweigerd wordt.. Is vorig jaar veel mensen overkomen..

  14. herrsanex

    Ik zit er in ieder geval klaar voor! ;)

  15. Debora

    Zijn kaartjes wel verkrijgbaar via betaling met acceptgiro? Anders hang ik

  16. Bas

    @Debora misschien heb je hier iets aan? http://www.ticketmaster.nl/html/nl/help.htmI?l=NL&tm_link=tm_ql_2&language=nl

  17. Debora

    Bedankt, maar acceptgiro is geen optie blijkbaar, telefonisch bestellen, hoe gaat de betaling dan? Er word niets vermeld over op de site

  18. Obe Alkema

    Op ticketservice staat dat het kaartje 175 kost?!

  19. morelleth

    service kosten komen er nog bij a 10 euro

  20. Obe Alkema

    Oke, bedankt. Nog 5 minuten! :D

  21. Bas

    @Debora waarschijnlijk via credit card…

  22. sander

    Kaart verkoop is bij mij 6 min te vroeg begonnen!!

  23. Maarten

    Is er al iemand met een kaartje?

  24. Skyscrapercitizen

    Nou die servercapaciteit is iig niet voldoende. De loterijwachtrij is weer een drama. Er zijn op twitter al mensen die wel kaarten hebben. Puur geluk hebben dus… :(

  25. Jeurisz

    ik kan me niet herinneren dat er vorig jaar cjp codes waren, maar gewoon je pas nummer invullen. Maar dit was wel erg dom. door de drukte is de cjp site natuurlijk ook helemaal plat.
    alhoewel als je een code hebt heb je een kaartje volgens mij want er zijn nu geen codes meer beswchikbaar.

    gelukkig heb ik kaarten weten te bemachtigen :)

  26. Linda

    En weet je wat er zojuist 5 min geleden gebeurde ? ER kwam zon hele liev epostbode ons de kaartjes brengen !!! wel aangetekend op laten sturen dus, ik vertrouw namelijk geen enkele postbode meer !! Maar we hebben ze !!! Zijn er al meer mensen die de kaartjes hebben ontvangen ?

    En anders succes met wachten, ik leef met jullie allen mee !!

  27. Jeroen

    Ja hoor zaterdag al, gewoon in de mail..

U kunt niet meer reageren.