Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Reguliere kaarten Lowlands 2012 binnen twee uur uitverkocht

Lowlands 2012 is uitverkocht. Het duurde dus, net als vorig jaar, ongeveer twee uur voordat alle 45.000 reguliere kaarten weg waren. Er is nog wel een deel van de 10.000 CJP-kaarten verkrijgbaar.

Om precies te zijn: het ging net iets sneller dan vorig jaar. Na een uur en vijftig minuten werd het bordje ‘uitverkocht’ opgehangen.

CJP heeft vanaf 11:00 veel problemen met de website. Het lukte veel mensen niet om aan een kortingscode te komen, omdat ze met overbelaste servers of andere foutmeldingen te maken kregen. Misschien mede daarom zijn er nog ‘voldoende‘ kaarten met CJP-korting beschikbaar.

Update: De CJP-verkoop is stilgelegd, wordt later deze week hervat.

28 reacties

  1. bou_ke

    ik zeg; er is ruimte voor een nieuw festival in Nederland. Lowlands begint een tweede Pinkpop voor dancemensen te worden. Zelfde recept maar dan kleinschaliger, 3 dagen, camping, écht alternatieve bands met hooguit Grolsch-formaat afsluiters voor pak m beet 120 euro.

    En dan kan alle 3fm-middle-of-the road meuk thuisblijven, net als t publiek wat daar op afkomt. Tabee Lowlands, veel plezier iedereen!

  2. griet

    Paaspop mensen, ge-wel-dig festival. Zeer divers, net als LL.
    Vorig jaar prachtig weer, maar het kan er ook vriezen dat het kraakt!

  3. bou_ke

    dat recept was dus voor een nieuw in te richten festival.

  4. dillinger

    Hoewel ik het met Bou-ke eens ben, ben ik blij dat ik toch weer een kaartje heb…

  5. MarkvdrHeijden

    Gaan we de discussie over het 3FM-gehalte van Lowlands nu opnieuw voeren? Hoeft voor mij niet hoor. Je gaat wel, of je gaat niet.

  6. Floris

    @bou_ke Jullie hipsters moeten eens stoppen met haten op een goed festival omdat het te mainstream zou zijn. Ja, er is ook populaire 3FM-meuk, maar dat is maar een deel van de (meer dan 100) namen. Als je de hipster wilt uithangen op Lowlands, heb je dat helemaal zelf in de hand.

  7. Anna

    2 uur? dacht het niet!

    ik sta al sinds 11 uur in de wachtrij en heb geen kaarten! om 11 uur precies heb ik op kaarten zoeken geklikt.

    dat betekent dus dat het nog geen 1 min. was!

    ik vind dit echt heel slecht geregeld, want mijn vrienden hadden binnen een paar minuten kaarten, ook die later als mij waren…

    dus wat is het? niet eerlijk maar een kwestij van een loterij!

  8. bou_ke

    Eigenlijk omschreef ik gewoon Lowlands van 2006 en daarvoor. En om een 25jarige student en muziekliefhebber voor hipster uit te maken gaat wat ver denk ik.

  9. Peter

    Mijn ervaring dit jaar is dat de wachtrij minder op een loterij leek. Liep gestaag door tot het einde en onthield waar je was als de verbinding wegviel. Bij CJP was het echter wel een zooitje: vanaf 11:00 constant overbelast en allerlei foutmeldingen. Dat heeft veel mensen een tientje gekost.

  10. Lekkerboeie

    Mensen die nu huilie huilie gaan doen zijn gewoon teleurgesteld dat ze geen kaarten hebben. Jaloers enzo

  11. Floris

    @Peter Ja dat viel me ook al op! Best wel relaxed want ik werd er 2 keer tijdens de checkout uitgegooid maar kon alsnog kopen zonder opnieuw in de rij te hoeven staan.

  12. Skyscrapercitizen

    Was wel degelijk een loterij die wachtrij, want sommige mensen waren er om 11u gelijk doorheen. Toen ik er na bijna 2 uur doorheen was lukte het niet meer om kaarten te kopen, uitverkocht. Gelukkig had ik zelf al via iemand anders een kaartje maar ik kon voor enkele andere vrienden geen kaartje meer kopen. Gewoon belachelijk systeem, en dat terwijl ik al 14 jaar klant ben…

  13. jeppa123

    Las op http://www.pinksteren2012.nl/pinkpop-2012/ dat Lange Frans wellicht ook komt!?

  14. Rob

    1:50u, volgens Bente. Sneller dan vorig jaar dus.

  15. Plien

    Gatver! Het is mij niet gelukt om kaarten te bemachtigen, en nu al staat Marktplaats vol met advertenties voor Lowlandskaarten, maar dan voor enorme woekerprijzen. Met smoesjes als: Mijn vrienden gaan niet meer” of ”Mijn vrienden is het wel gelukt kaartjes te kopen”. Yeah right, vieze oplichters. Lowlands zou die kaarten stuk voor stuk ongeldig moeten maken. De lol is er voor mij nu echt af. Ik heb geen zin om kaartjes bij elkaar te scharrelen via Marktplaats voor dit soort prijzen. Sziget, here we come?

  16. Sijhtam

    Het was weer stressen, maar om 1 uur het eerste ticket binnen (na het bericht uitverkocht) en uiteindelijk om 10 over 1 de laatste twee tickets bemachtigd.

    Maar het is een belachelijk systeem bij de ticketmaster, rij ging eerder open dan 11 uur.

  17. Daan

    Echt waardeloos de eerste 10 paginas op marktplaats staan alweer gevuld met mensen met pauper excusesn ja we hebben met wat vrienden wat extra tickets besteld voor de zekerheid. Wat een paupers ga je geld op een eerlijke manier verdienen en niet zo triest kaartjes op kopen en ze dan duurder verkopen.

  18. Daan

    Echt een triest zooitje wat nu al de 1st 10 pagina’s van Marktplaats vult.

  19. Skyscrapercitizen

    Onrecht, vele lowlands die hards zitten zonder kaarten terwijl de zwarthandelaren er blijkbaar massaal wel doorheen gekomen zijn.

  20. mar

    @Skycrapercitizen
    ben het helemaal met je eens…dit is dus het einde van LL voor mij na 14 jaar trouwe festivalganger…niet omdat iik niet meer wil, maar simpelweg omdat ik niet meer op een normale manier aan tickets kan komen. Bye LL!

  21. sprinkhaan0304

    Trieste zaak dat vaste lowlands gangers (ik ben dat niet hoor) moeten zien dat ze geen kaartje kunnen krijgen maar wel moeten zien dat het illegale circuit weer vol staat met tickets. Goed Geregeld jongens ,en hoe willen ze die ongeldig maken……..Nou gewoon niet want dat krijgen ze toch niet afdoende geregistreerd. Ik ga me zelf wel op andere festivals richten want dit is passè voor mij.

  22. Marijn

    Rustig maar mensen! Ook als je nu niet aan een kaartje bent gekomen heb je nog alle kans: In de weken voor Lowlands komen altijd nog uit alle hoeken en gaten kaartjes te voorschijn om iedereen te voorzien.

  23. Paul

    @Marijn: nou dus echt niet, he!

  24. olafdb

    Dit was het eerste jaar dat ik niet zat te F5’en. Kaartenstress tijdens het werken. “Zou het al gelukt zijn?” Gelukkig ben ik er weer bij.

  25. witteman

    Kaartjes kopen was dit jaar echt een drama. Zelf 2 uur in de rij gestaan. Geen kaartje. Een vriend van me kwam er telkens meteen doorheen en die heeft voor onze hele vriendengroep (4×4=16) kaartjes gekocht. Als ik hem niet had gehad had ik nu dus geen kaartje. Ik hoorde van mensen die om 12 uur eens in de wachtrij gingen staan en er meteen doorheen kwamen. Dat vind ik gewoon oneerlijk. Pff

  26. VUIG

    Volgens mij ging het ook eerlijker… Ik snap goed dat iedereen die geen kaart heeft er flink van baalt. Ik vrees het jaar dat mij het gaat gebeuren en die kans is elk jaar aanwezig. Sterker nog, die kans wordt elk jaar groter omdat er steeds meer mensen willen proeven van dat blijkbaar zo bijzondere festival. Gelukkig is het me weer gelukt aan kaarten te komen.

    Ik word wel een beetje moe van die ‘als het zo moet dan hoeft het van mij niet meer’ mentaliteit. Als je dat echt vindt en overal kenbaar moet maken, wil ik je volgend jaar ook niet meer horen juichen dat je wel weer een kaartje hebt weten te bemachtigen. Verwerk je teleurstelling op een volwassen manier, of blijf vanaf nu voor altijd weg uit die ‘verschrikkelijke wachtrij’. Laat ons maar stressen. We hebben het er voor over. Blijkbaar moet het zo.

    (Daarnaast ben ik nooit te beroerd om advocaat van de duivel te spelen en vraag ik me af hoeveel ‘normale’ kaartkopers een kaartje extra hebben gekocht en dat nu met een belachelijke marge op marktplaats hebben gezet. Dat zijn volgens mij echt niet alleen maar de zogenaamde zwarthandelaren. Ik snap dat ook nog wel. Moet eerlijk bekennen dat ik dat jaren geleden ook wel eens gedaan heb toen ik nog studeerde en minder te besteden had…)

  27. Ties

    Als je eenmaal op ticketmaster was ingelogd kon je rustig weer uitloggen en op een andere naam inloggen. Wij hebben thuis dan ook 20 kaartjes gekocht om iedereen die wij kennen te voorzien. tot in augustus iedereen :)

  28. cybermarco

    Zelf ook kaartjes kunnen bemachtigen, maar het systeem werkt inderdaad niet fair. Ik heb zelf continu een uur lang de pagina moeten verversen om de balk door te laten lopen. Een vriendin met wie ik telefonisch contact had, kon inderdaad gewoon 4 kaarten kopen, afronden, uitloggen. Weer opnieuw inloggen en gelijk weer bestellen. Dit heeft ze uiteindelijk 3 x achter elkaar gedaan zodat iedereen bij ons kaarten had. Maar tegelijkertijd bleef ik gewoon in de wachtrij staan!?!?!? Uiteindelijk kon ik ook bestellen, maar had zomaar te laat kunnen zijn.

U kunt niet meer reageren.