Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlover-smoelenboek (8): De debuterende artiest

En dan is het nu de beurt aan Job Roggeveen om het hemd van het lijf gevraagd te worden. Job is de toetsenist van El Pino And The Volunteers en sinds kort bekend als het muzikale genie achter Happy Camper, het liedjesproject waarmee hij afgelopen seizoen de theaters langs ging en waarmee hij dit jaar voor het eerst op Lowlands staat.

 Gelukkig hoeft Job het niet in zijn eentje te doen. Net zoals op de plaat wordt hij tijdens de liveshow ondersteund door de crème de la crème van de Neerlandse troubadours. Tim Knol, Blaudzun, Janne Schra en Leine zijn slechts enkele van de artiesten die Job zullen vergezellen op het podium. En Manfred de Yeti natuurlijk! Het wollige gezichtje van de band. De Happy Camper himself. Hoe zouden we Manfred kunnen vergeten!?

Naam
Job Roggeveen
Leeftijd
32
Woonplaats
Utrecht
Aantal keer Lowlands?
Keer of 6 of 7 denk ik
Polsbandjes?
Heb je nodig, anders kom je er niet in
Aankomstdag?
Te laat voor een goed plekje voor m’n tent
Vertrekdag?
Zondagavond, zodat ik ooit The White Stripes heb gemist…
Favoriete tent?
India, vroeger Higher Ground
Douchen op Lowlands?
Of een plens water in m’n gezicht
Seks in je tentje?
Hmmm, ben bang van niet
Gezwommen in Lake Lowlands?
Hmmm, ben bang van ook niet
Lowlandssnack?
Pintje met een pannenkoek!

Kwam je ook al als ‘normale’ bezoeker op Lowlands?
Jazeker, vroeger probeerde ik altijd een gratis kaartje te bemachtigen door als vrijwilliger stomme klusjes te komen doen, namelijk het uit een hele grote berg uitzoeken van nepkaartjes tussen de echte… Wat wel een extra voordeel was, is dat ik tijdens dat belachelijke klusje, Lisa mijn lieftallige vrouw heb leren kennen, die nu samen met mij op het podium staat op Lowlands.

Wat is volgens jou het echte Lowlandsgevoel?
Met je dronken hoofd je favoriete band missen…

Wat verwacht je van je eerste optreden op Lowlands met Happy Camper?
Oh man, wat heb ik zin in die show! Tijdens de laatste super zonnige Lowlandsavond (zondag 18:10 uur, Lima) de geweldige show neerzetten die we eerder dit jaar in de theaters deden.

Maak je nog wat mee van het festival? Wat vind je leuk om te doen?
Ik hoop dat het lukt om een beetje relaxed rond te struinen, maar ben bang dat ik mezelf moet drogeren om niet alleen maar met de show bezig te zijn…

Zijn er acts die jij echt wil zien?
Miles Kane, Miles Kane, Miles Kane en Eefje Visser en Goslink natuurlijk. Oh en ik zag dat Q-tip komt, ben ook wel benieuwd wat hij nu doet… en dEUS uiteraard!

Hoe is Happy Camper tot stand gekomen?
Tijdens de laatste tour van El Pino & the Volunteers, de band waar ik toetsen in speel, was ik bezig met een boel liedjes. Ik wist nog niet helemaal wat ik ermee wilde, alleen dat het iets heel speciaals moest worden. Samen met David Pino en Harm (Goslink), kwam ik tijdens een etentje op het plan om voor ieder liedje een andere zanger te vragen, dat is een beetje uit de hand gelopen. Het leek me tof om dat dan ook met iedereen live te gaan doen, en dat blijkt nog te kunnen ook!

Was het lastig al die artiesten zover te krijgen mee te doen aan je project?
De meeste van de zangers en zangeressen vonden het meteen erg tof om mee te doen, toen ik ze vroeg en ze m’n liedjes hoorden. Ik voel me nog steeds super vereerd, dat ik met zoveel toffe artiesten mag samenwerken.

Hoe hebben jij en Manfred elkaar leren kennen?
Op de camping natuurlijk! Ik was op zoek naar een blikopener. Manfred had er eentje. Sindsdien zijn we vrienden voor het leven.

Zijn er wel eens strubbelingen tijdens jullie intensieve samenwerking?
Eigenlijk is het vooral heel gezellig backstage. Omdat we ook met zo’n belachelijk grote groep zijn voelt het een beetje als een schoolreisje. Ik voel me wel altijd erg verantwoordelijk of iedereen het naar z’n zin heeft en niet te lang zit te wachten enzo. Maar dat blijkt meestal helemaal niet nodig te zijn.

Wat wil Manfred graag doen tijdens Lowlands?
Manfred geniet vooral van lekker op de camping staan en de pannenkoeken natuurlijk, die wil hij graag beter leren kennen.

Was de samenwerking eenmalig of kunnen we nog meer van Happy Camper verwachten?
Van Happy Camper kun je nog een boel verwachten, waaronder deze nieuwe videoclip! En de tweede plaat is alweer in de maak! Of Manfred daar ook weer bij gaat zijn… Ik ben bang dat ik hem dat ik hem dat eerst eens even heel vriendelijk moet gaan vragen.

Zoals het Yeti’s betaamt was Manfred lastig op te sporen. Maar na een belletje met Peter R de Vries en John van de Heuvel hebben we uiteindelijk toch een gesprekje met Manfred kunnen regelen in een sleezy motelletje nabij de Vaalserberg. Al snel werden de redenen van zijn terughoudendheid duidelijk. Het verhaal dat Job vertelde blijkt maar de halve waarheid. Om begrijpelijke (maar zinloze) redenen wilde Manfred onherkenbaar in beeld worden gebracht…

 

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.