Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlover-smoelenboek (7): de lowrider in de bocht

Wij kwamen Colinda op het spoor door dit korte filmpje dat vorig jaar door Volkskrant tv op Lowlands is opgenomen en waren wel benieuwd om meer te horen over hoe het is om het festival mee te maken met een rolstoel. Zoals je al uit het filmpje kunt opmaken is Colinda geen type om stilletjes in een hoekje te blijven, ze geniet volop en ziet geen belemmeringen om dat ook op Lowlands te doen.

Naam
Colinda van Driesten
Leeftijd
36
Woonplaats
Harderwijk
Aantal keer Lowlands?
8
Polsbandjes?
Ik heb ze nog, maar terug op werk gaat ‘ie af
Aankomstdag?
Donderdag
Vertrekdag?
Zondag of maandag, soms tussendoor nog even naar huis
Favoriete/ vaste camping?
Camping 7 (camper)
Favoriete tent?
Alpha
Douchen op Lowlands?
een poging aan de wasbak
Gezwommen in Lake Lowlands?
nou, ik niet!
Lowlandssnack?
de pannenkoek, en bij brakheid op zoek naar vitamientjes

Hoe zou je jezelf als festivalbezoeker beschrijven?
Een enthousiaste genieter! Ik geniet echt van alle kleine dingen tijdens het festival, het is gewoon gaaf dat je er bent.

Zat je altijd al in een rolstoel tijdens Lowlands?
Ja, alle edities die ik tot nu toe geweest ben. Ik hoorde dat je naar de speciale camping kon voor invalide bezoekers, maar daar mag je maximaal 1 begeleider meenemen. Dat vond ik ongezellig, wij gaan altijd met een groepje. Daarom gaan we nu altijd naar camping 7, voor mij is het ook beter slapen in een camper.
In het begin tilden mijn vrienden me elke dag gewoon met rolstoel en al over de brug naar het terrein, maar je wordt elk jaar wat wijzer. Inmiddels heb ik een scootmobiel en een speciaal bandje waarmee ik buitenom mag om het terrein op te komen. Eigenlijk is alles heel goed geregeld.
Je ziet ook elk jaar meer mensen in een rolstoel of scootmobiel op Lowlands, dat vind ik erg leuk. Misschien weten nu meer mensen dat het prima kan.

Denk je dat jij het festival anders beleeft vanwege je rolstoel?
Nee joh, ik weet ook niet beter. Je moet er gewoon het beste van maken! Natuurlijk denk ik ook wel eens “dat zou ik ook willen doen”, maar je moet niet lopen sippen. Ik kan ook enorm genieten van anderen die bijvoorbeeld lekker gek staan te dansen en ik doe op mijn eigen manier mee. Ik kan me wel voorstellen dat het wel heel anders is voor mensen die bijvoorbeeld hun been hebben gebroken of iets dergelijks.

Hoeveel uur per dag denk je te slapen en wanneer?
Vroeger kon ik met 4 of 5 uur wel toe, maar de laatste jaren heb ik toch wat meer nodig. Soms ga ik ’s nachts naar huis om daar wat slaap te pakken.

Hoe ziet je ideale Lowlandsdag er uit?
Als het lekker weer is dan denk ik al vrij vroeg: hup, het terrein op! Aan het begin van de middag misschien naar theater of wat van de kleinere acts die je dan kunt zien, vaak met mijn vriendinnen. Dan tegen het eind van de middag lekker chillen met een borreltje en wat te eten en later naar de grote bands.

Hoeveel geld verwacht je uit te geven en waaraan?
Misschien 300 euro. Vroeger kocht ik meer bij de kraampjes, nu gaat er meer op aan drankjes en eten. Vorig jaar heb ik geleefd op de redbull & strawberry daiquiri cocktails bij die bar bij de Bravo!

Wat is het mooiste dat je op Lowlands hebt meegemaakt?
In het algemeen alle enthousiaste reacties die ik altijd krijg van mensen die mij zien. Oh en een keertje wilde ik graag vooraan staan bij Anouk in de Alpha, maar de security vond dat niet zo’n goed plan uit angst dat ik in het gedrang zou komen als er wat gebeurde. Toen kreeg ik in plaats daarvan samen met een vriendin een plek aangeboden op het podium aan de zijkant, superleuk. Dan heeft elk nadeel weer z’n voordeel!

Wat is je vreselijkste Lowlandsherinnering?
Zou ik niet kunnen bedenken. Soms zijn er ook wel dronken mensen die lomp reageren, bijvoorbeeld “Hey, zit jij écht in zo’n ding??”, maar dat kan ik makkelijk relativeren. Het levert ook wel hele komische situaties op. Een bezopen jongen kwam naar me toe en zei “Jij bent echt de mooiste invalide die ik ooit gezien heb!”. Daar kan ik dan wel weer om lachen.

Naar welke act kijk je het meest uit dit jaar?
Wij hebben helaas nog geen kaartjes kunnen bemachtigen voor dit jaar! Ik heb me daarom nog niet zo verdiept in de bands. Maar misschien kunnen we last minute nog iets regelen.

Wat was de beste act die je op Lowlands gezien hebt?
Vorig jaar vond ik Massive Attack heel indrukwekkend, maar ik hou echt van allerlei soorten muziek. Alleen niet van die hele harde bands. Anouk is altijd goed, Within Temptation was een keer superleuk en ik hou ook van andere Nederlandse bandjes zoals De Jeugd Van Tegenwoordig.

Wat is voor jou het Lowlandsgevoel?
Gezelligheid en helemaal uit je dak gaan, aller er uit halen. Het valt me ook altijd op dat er nooit echt incidenten zijn met vechten of wat dan ook op Lowlands, dat zegt ook wat. Veel mensen denken dat het festival heel alternatief is, maar er is echt voor ieder wat wils. Het is ook juist leuk om onbekende dingen te ontdekken. Ook al is het voor mij heel dichtbij het voelt toch als een vakantie. Ik kan er altijd nog heel lang van nagenieten.

Is er nog iets dat je wilt delen met je medeLowlovers?
Gewoon genieten!

4 reacties

  1. Roos

    “Jij bent echt de mooiste invalide die ik ooit heb gezien!” Awwww! Dat is wel weer heel Lowlands :)

  2. brokenbranches

    Ja daar moet je dan toch wel om lachen inderdaad, onbeholpen schattigheid :-)

  3. amanda

    Het schoolvoorbeeld van hoe je lowlands het beste kan ervaren. Echt een kanjer!

  4. ramon

    hoi colinda, bummer dat je dit jaar nog geen bandje hebt. was weer erg gezellig vorig jaar. hoop je daar weer te zien. groeten ramon (baard)

U kunt niet meer reageren.