Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlover-smoelenboek (5): de die-hard

Vorige week kwam er in ons smoelenboek een maagdelijke newbie voorbij, vandaag gaan we naar de andere kant van het Lowlove-spectrum. Bob is de ultieme die-hard, hij is bij iedere Lowlands geweest, 1993 t/m 2010 en straks natuurlijk 2011.

Daarnaast is het ook wel leuk om te vermelden dat zijn liefde voor Lowlands zodanige proporties aanneemt dat hij de werknemers van zijn bedrijf ieder jaar gewoon meeneemt naar Lowlands, dezelfde mensen die in 2009 achter de Lekker Leesbaar Lowlands site Lowla.nl zaten. De ideale kandidaat voor een smoelenboek interview dus!

Naam
Bob den Otter
Leeftijd
35
Woonplaats
Den Haag
Aantal keer Lowlands?
18
Polsbandjes?
Vroeger hield ik ze jaren om, nu gaat aan het einde van ieder festivalseizoen de schaar er in
Aankomstdag?
Donderdagochtend staan we met 25 man om 09:00 bij het hek
Vertrekdag?
Zondag of maandag
Favoriete/ vaste camping?
Camping 3, vaste prik
Favoriete tent?
Grolsch
Douchen op Lowlands?
ja, ’s nachts
Seks in je tentje?
Als het aan mij ligt wel
Gezwommen in Lake Lowlands?
Ja, een paar keer
Lowlandssnack?
Broodje omelet en falafel, maar alleen van Maoz

Hoe zou je jezelf als festivalbezoeker beschrijven?
Meestal waai ik een beetje met alle winden mee. Er zijn een paar dingen die ik echt wil zien, daar ga ik dan wel heen. Maar voor de rest gewoon een beetje rondlopen, ik zie wel wat de dag brengt.

Hoeveel uur per dag denk je te slapen en wanneer?
Uur of 6, iets van 3:00 tot 9:00. Ik ben slecht in uitslapen, dus om 9 uur ben ik gewoon klaarwakker.

Hoe ziet je ideale Lowlands-dag er uit?
Bandjes kijken, in het gras zitten en biertjes drinken!

Hoeveel geld verwacht je uit te geven en waaraan?
Meestal toch wel een euro of 200, 250 denk ik. Voornamelijk aan drinken, eten en T-shirts.

Wat is het mooiste dat je op Lowlands hebt meegemaakt?
Een van de dingen die me is bijgebleven was rond 1995. Ik was toen 19 en wilde graag naar Cypress Hill, dat leek me heel tof, maar ze waren echt te stoned voor woorden, heel slecht. Toen ben ik op goed geluk een andere tent ingelopen waar net Heather Nova begon. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ze kwamen op en hebben een uur lang ontzettend mooie muziek gespeeld. Echt fantastisch was dat.

Wat is je vreselijkste Lowlandsherinnering?
Eigenlijk niks. Ik heb wel een keer om 3 uur ’s nachts op de parkeerplaats vastgestaan in de modder, maar in the greater scheme of things valt het allemaal wel mee.

Naar welke act kijk je het meest uit dit jaar?
Elbow wil ik altijd wel weer graag zien, Trentemøller ook en Warpaint.

Wat waren de beste en slechtste acts die je op een festival gezien hebt?
Ik heb bij de eerste editie Tool gezien, dat was heel gaaf. Je kon gewoon op het podium klimmen en stagediven. Mastodon was een paar jaar geleden fucking geweldig. De slechtse waren misschien wel Anouk en N.E.R.D. Ik had al een schurfthekel aan Anouk maar ik ben toch maar gaan kijken. Ik vond het kut. Voor N.E.R.D. was het hun laatste optreden van de tour, ze zaten er een beetje doorheen.

Hoe heb je het festival zich zien ontwikkelen sinds 1993?
Het was in het begin natuurlijk veel kleinschaliger. Ik heb bijvoorbeeld Oasis nog gezien op een podium ter hoogte van een bierkratje. Er was in het begin ook geen security en er was nauwelijks een onderscheid tussen back- en frontstage. Maar ik ben zeker niet zo iemand die zal roepen dat vroeger alles beter was. Het is nu wel anders maar nog net zo leuk en heel goed georganiseerd.

Wat is voor jou het Lowlandsgevoel?
Lekker relaxed, niks moeten en hoeven, je ziet wel want het is toch wel gezellig.

Is er nog iets dat je wilt delen met je medeLowlovers?
Goed insmeren tegen de zon!

17 reacties

  1. Mark

    Hierbij solliciteer ik bij uw bedrijf voor elk gewenste functie. Geen 9 tot 5 mentaliteit :)

  2. dillinger

    Hey Bob, zie ik het nou goed? sta jij daar lekker te flirten met die waanzinnig lekkere zangeres van Grouplove?

  3. Bob

    @dillinger: Zeker wel! :-)

  4. Emma

    ik vind het zo relaxed als je al super lang naar lowlands gaat en nu niet gaat lopen janken over hoeveel cooler en alternatiever en leuker het vroeger was. (Y)

  5. Bob

    @Emma: Ik krijg ook altijd jeuk van mensen die zo zijn. Natuurlijk is het anders: dat is onontkomelijk als je er vaker bent geweest, omdat de eerste keren de meeste indruk hebben gemaakt. Neemt niet weg dat het nog steeds iedere keer een feest is om er te zijn.
    Oh, en die mensen die dat soort dingen zeggen, vergeten voor het gemak dat de laatste jaren het aanbod van eten veel beter is, de voorzieningen beter geregeld zijn, de doorstroom bij hekken en podia soepeler gaat, enzovoort. Mensen moeten gewoon minder zeuren, en meer pret maken!

  6. Yoren

    haters gonna hate

  7. igor bortnikov

    i love tool. die komen als het goed is volgend jaar met een nieuw album! ik zeg ll 2012, dan ben ik de eerste met een kaartje.

  8. dillinger

    @Bob,
    Lucky you! Twee vraagjes:
    1. Heb je haar telefoonnummer?
    2. Komen ze op Lowlands?

  9. Jeurisz

    Bob, Held:)

  10. Bas

    respect! in ga komende editie het ongeluks-getal dertien pas verlaten

  11. Ferraro

    Ik ben benieuwd of jij nog dingen ter verbetering ziet voor deze editie. Bv meer (clini)clowns ‘s-octends om de ontwakende LLowlander te verwelkomen? Bij aanschaf van jouw 1000e biertje een gratis optreden van een doedelzakspeler op maandag??

  12. maurice

    Ah er zijn dus toch meer van die gekken als ik ;) Heb zelf helaas wel de 1e gemist maar sinds LL2 was ik er ook elk jaar bij :)

  13. Roelof

    Ben jaloers op je! Ook ik heb helaas de eerste LL gemist maar was er sindsdien gelukkig wel altijd bij. Ben weleens benieuwd hoe veel van die diehards er eigenlijk op het festival rondlopen. Dat zullen er toch niet heel veel zijn.

  14. Bard

    Nu nog die LowLegend vinden die er in 1967 al bij was :D

  15. Marije

    Geweldige beschrijving van hoe het er een aantal jaar geleden er aan toe ging, tof om te lezen! Organisatie is inderdaad puik. Anouk ontwijk ik tot dusver alle jaren, maar fijn om te weten dat het toch niks is. ^^

  16. Marije

    Oh, en geniale website Lowla.nl, die heb ik aardig wat gebruikt. :D

  17. Jamezzz

    Mooi stukje om te lezen, dacht dat ik met mn 11x al veel naar Lowlands was geweest, maar er bestaat dus altijd nog baas boven baas :). Stam zelf (gelukkig( ook nog net uit het 90’s tijdperk en ben het wel eens met dat er veel veranderd is, maar gelukkig niet alles negatief. Wel vind ik het persoonlijk jammer dat het alternatieve er wel een beetje af is en dat er nu veel van die ‘hippe’ gasten rondlopen… maar ach, als het maar gezellig is!!!

U kunt niet meer reageren.