Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlover-smoelenboek (2): de nachtbraker

Sommigen gaan op Lowlands keurig op tijd naar bed. Willem-Jacques van der Oest gaat juist amper naar bed. Deze nachtbraker is de tweede in onze aftelserie van het Lowlover Smoelenboek.

Naam
Willem-Jacques (‘WJ’) van der Oest
Leeftijd
31
Woonplaats
Nieuwegein
Aantal keer Lowlands?
9 keer eerder
Polsbandjes?
Geen. Ik werk met voedselwaren dus dan moeten ze meteen af.
Aankomstdag?
Donderdag
Vertrekdag?
Maandag
Favoriete/ vaste camping?
Camping 3. Als het overal stil is, gaat het bij ons nog door.
Favoriete tent?
Grolsch Beugelbar
Douchen op Lowlands?
Onder de wastafel. En zorgen dat je genoeg deo bij hebt.
Seks in je tentje?
Ja.
Gezwommen in Lake Lowlands?
Nee.

Hoe zou je jezelf als bezoeker beschrijven?
Voor mij zijn de echte nachtbrakers de drugsgebruikende dance people. Ik doe ook dansen, maar dan zonder drugs. Ik ga van tent naar tent, naar de plekken waar ze drum ‘n’ bass draaien. Daar luister ik al sinds mijn jeugd naar.

Hoeveel uur per dag slaap je en wanneer?
Hooguit een uurtje in de slaapzak, en daarna korte slaapjes van anderhalf uur overdag naast de India of zo als er even niets leuks is. Alleen zondagnacht slaap ik langer, omdat ik fit in de auto wil zitten.

Hoe ziet je ideale Lowlandsdag eruit?
We gaan door tot 7 of 8 uur ‘s ochtends. Dan worden de eerste mensen wakker, meestal gaan we daar dan bij zitten. Overdag loop ik meestal van tent naar tent, in de avond zoek ik naar drum ‘n’ bass.

Wat is voor jou het Lowlandsgevoel?
Saamhorigheid. Een paar dagen los gaan, niks doen, alles mag.

Wat is je mooiste Lowlandsherinnering?
Osdorp Posse. Ik had ze al eerder gezien in Tivoli en Ekko, maar supervet dat ze het ook voor zo’n groot publiek konden. En vorig jaar was NOFX geweldig, wat een feestje.

Wat is je ergste Lowlandsherinnering?
Toen die jongen uit de lichtmast op de camping viel (1999, red.), dat was vlakbij ons tentje. We hebben hem niet zien klimmen of vallen, maar zagen wel dat hij in de ambulance werd geschoven. Later hoorden we dat hij dood was, dat was wel ontnuchterend. Het is ook nooit duidelijk geworden of het zelfmoord was of een andere oorzaak.

Naar welke acts kijk je het meest uit?
Omdat ik nog geen kaartje heb, heb ik nog niet gekeken wat er komt. Om mezelf niet nog meer te pijnigen.

12 reacties

  1. YannickMartens_

    wel een beetje jammer dat iemand die niet op lowlands komt dit jaar wel aan het woord komt naar mijn mening

  2. Bas

    het gaat ons om het vertolken van het lowlands-gevoel, WJ is bijna tien keer op LL geweest dus daar kan ie best wat over zeggen. in de serie komt waarschijnlijk ook nog een newbie, die er nog nooit is geweest, dus aantal keren op LL is niet enige criterium :-)

  3. Dilen-

    Hier is een newbie =)

  4. Bard

    “Omdat ik NOG geen kaartje heb”

    Hoop dattie komt, lijkt me een goede toevoeging aan de line-up waar wij allen deel van zijn ;) Maar het lukt hem vast wel. Dat hebben LowLanders.

  5. davidd

    Yannick, dit is een bezoeken die al jaren op Lowlands komt. Een trouwe liefhebber, hoezo is het dan jammer dat hij aan het woord komt. Misschien heeft hij er een goeie reden voor, en inderdaad staat er dat hij nóg geen kaartje heeft. Logisch met al die kaartverkoop gekte van het afgelopen jaar. Die zorgt ervoor dat trouwe bezoekers soms niet kunnen komen terwijl veel publiek die helemaal (nog) niet begrepen heeft wat Lowlands is wel komt.

  6. Bas

    @Dillen we hebben ‘m genoteerd!

  7. stefan

    @davidd het is toch mooi dat steeds meer mensen naar lowlands gaan en dat trouwe lowlander komt me echt de strot uit iedereen heeft het recht om een kaartje te halen , of ze nou voor het eerst of voor de 5 keer gaan

  8. olafdb

    Mijn eerste reactie: “Hoe houd ‘ie het vol!” Ik ben altijd gesloopt na Lowlands. En slaap meer dan een uurtje.

  9. Djoeke

    inderdaad, ik vind het knap dat hij dat vol houdt! Ik ben zelf 19 en slaap op Lowlands toch echt van 5/6 tot een uurtje of 9 of 10, anders val ik tussendoor in slaap in de beugelbar, dat moeten we niet hebben natuurlijk ;]

  10. 180492003

    Als ik hem een tip mag geven: kijk een weekje van tevoren elke dag op marktplaats, zo is het me vorig jaar ook gelukt!

  11. Willem-Jacques

    Het is me van de week gelukt, ik heb een kaartje kunnen vinden. Gelukkig kan ik weer genieten van een paar dagen te weinig slaap. Ik zie jullie op Lowlands.

  12. Bas

    hey WJ, te gek dat het gelukt is. gefeliciteerd, we zien je op #LL11!

U kunt niet meer reageren.