Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Kaartverkoop Lowlands 2012 start 4 februari

Ja, je leest het goed. Zaterdag 4 februari om 11 uur in de ochtend start de voorverkoop van de twintigste jubileumeditie van Lowlands. Een kaartje gaat ons dit jaar maar liefst twintig euro meer kosten, namelijk 185 euro per kaart. Dit is volledig aan de beruchte BTW verhoging van Staatssecretaris Halbe Zijlstra te wijten, volgens de organisatie de marionet van Geert Wilders.

Een combiticket zal dit jaar 207 euro kosten. Je dagje Walibi mag je echter op elke willekeurige dag in 2012 beleven en hoeft dus niet meer tijdens het festival gebruikt te worden. Uitzondering op deze nieuwe regel zijn de donderdag voor en de maandag na het festival. Ook zijn er dit jaar weer 10.000 CJP kaarten beschikbaar, die voor een tientje minder de deur uit gaan.

Lowlands 2012 zal plaatsvinden op 17+18+19 augustus. Meer informatie op de website van Lowlands

18 reacties

  1. Bart Grootveld

    Jammer van de prijs.. maar het is niet anders!!

    GO! :D

  2. Thomas

    Leuk is anders, maar we krijgen er wel weer een topweekend voor terug. Bovendien, ze rekenen ook alleen maar de BTW door naar ons.

  3. Sunny

    Na de afgang op programmering vorig jaar, moet dus nu wel Metallica, Coldplay en de Red Hot Chili Peppers geboekt worden. Anders moet het Lowlandsbestuur gewoon het boetekleed aantrekken en aftreden wegens wanbeleid.

  4. Matthijs

    Moet lowlands 3 totaal niet meer relevante bands boeken? Lijkt mij niet.

    Achterlijke prijs, echt niet alleen maar te wijten aan de BTW-verhoging. LL heeft elk jaar zijn ticketprijzen hoger gemaakt.
    Dat politieke gelul mag LL wat mij betreft ook achterwegen laten.

  5. Marije

    @Sunny Ze moeten helemaal niks, het grut dat naar Lowlands gaat komt toch niet voor de namen. Prijzen zijn bizar hoog, maar zou je dat zelf ook niet doen als je van te voren weet dat het toch wel uitverkoopt? Mensen die hun kaartjes met 200% winst op Marktplaats zetten doen dat toch ook.

    @Matthijs Mee eens, LL heeft nu een mooi excuus gevonden om iemand anders de schuld te geven van zijn bizarre prijsverhogingen.

    Toch maar positief blijven, Sziget is inmiddels verhoogd naar 200 euro voor een kaartje en dan heb je de reis nog niet eens inbegrepen.

  6. mrdret

    :D

  7. lee den haas

    ik wens iedereen alvast succes met het bestellen van de kaarten

  8. Logico

    @ Sunny: RHCP? Die zijn veel te groot voor LL joh, dat is gewoon gevaarlijk.

    @ Matthijs: Sure, de 165 euro van vorig jaar delen door 1,06 (de 6% BTW van vorig jaar) vermenigvuldigen met 1,19 (de 19% BTW van dit jaar) is 185,24 euro. Beetje verder kijken dan je neus lang is mag wel :)

  9. Jäger

    Sorry Logico maar ze hebben hier geen Like button, maar het is inderdaad alleen de btw verhoging geen andere ticketprijs verhogingen.

  10. Rob

    Precies wat ik vorig jaar heb gezegd over de prijzen! Ze hebben er toen al 10 euro bij geplust om het verschil van dit jaar t.o.v. vorig wat kleiner te maken. Slimme prijspolitiek. De gemiddelden consument ziet het verschil tussen een BTW-verhoging en een prijsverhoging toch niet. Logisch, want in beide geval moet hij extra betalen.

  11. Djoeke

    Ja het is duur. Desalniettemin lig ik vanaf half 11 voor m’n laptop om een kaartje te bemachtigen voor mijn 4e Lowlandservaring :]

    Van mij hoeven ze geen veel te dure bands binnen te halen, ik heb me vorig jaar prima vermaakt. Lowlands gaat niet om de grote namen, maar om het ultieme festivalgevoel.

  12. Indiaantje89

    Wanneer kunnen we weer geruchten in gaan dienen? Voorpret!!!!

  13. witteman

    Voor de grote namen ga je maar lekker naar Pinkpop.

  14. Djoeke

    Precies! ik ben vorig jaar naar zowel Lowlands als Pinkpop geweest en ik moet eerlijk toegeven dat ik pinkpop echt een moeilijk saaie bende vond. Kijk, hartstikke leuk om Coldplay, KOL en de Foo Fighters te zien, maar de festivalsfeer is er echt ver te zoeken. Dit jaar Sziget en Lowlands!

  15. Amy

    @Djoeke Dat is ook de reden dat ik nu naar Lowlands wil. Afgelopen zomer voor het eerst in mijn leven naar een echt ‘groot’ festival geweest en dat was Pinkpop, en ik heb me er prima vermaakt. En na alle geweldige verhalen over hoe voelbaar fantastisch de sfeer op Lowlands wel niet is, wil ik dat eens van dichtbij meemaken. Ik bedoel, als Pinkpop al geweldig was, wat wordt Lowlands dan voor een knalfeest? Bovendien vind ik de geruchten (die meestal wel kloppen/dichtbij de werkelijkheid zitten) van Pinkpop niet echt spetterend. En aangezien Lowlands toch niet om de namen gaat maakt het niet zoveel uit als die line-up ook niet super is. Stiekem wel hoop op bepaalde bandjes, maar we zullen het wel zien. En als ik al een kaartje kan bemachtigen, tot Lowlands 2012 ;D

  16. sabine2012

    OPROEP: voor de research van een documentaire, komt Viewpoint Producties (www.viewpointdocs.com) graag in contact met een groep vriendinnen (±17 jaar) die dit jaar voor het eerst naar Lowlands wil gaan.

    Nieuwsgierig? Stuur dan voor meer informatie een mail naar Sabine Gilhuijs, research@viewpointdocs.com

  17. murvinator

    heey,

    Wat is er eigenlijk met die ”f5 vinger/knop”?
    Kan iemand mij vertellen hoe je het makkelijkst kaarten bestelt, uit ervaring? Tips zijn welkom.

    Danku

  18. Merle

    Lowlands zeurt net zo hard over de btw verhoging als pinkpop, maar bij pinkpop hebben ze het verlies gedeeld die hebben de kaartjes goedkoper gemaakt waardoor de btw er minder inhakt.
    Zoiets had lowlands ook wel kunnen doen.

    Ik hou ontzettend van de lowlands sfeer, maar ik vind het wel erg grof dat ze nu zonder enige goede naam de kaartverkoop starten. Vorig jaar leek het teminste nog alsof ze daar een goede reden voor hadden.
    Ik geef toe ik heb me prima vermaakt, ookal was er niet eens een goede sluiter elke avond, maar ik ga geen 185 euro neertellen voor alleen sfeer.
    Ik ga maar eens op zoek naar kleinere festivalletjes die nog hard werken om goede muziek binnen te halen.

U kunt niet meer reageren.